Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z marchewką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym maśle najpierw usmaż marchewkę, a następnie dodaj jabłka posypane cukrem.
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wytnij kółka. Na każdy kawałek nałóż farsz i utwórz małe pierożki. Gotuj w osolonym wrzątku. Schłodź i przed podaniem usmaż na głębokim tłuszczu.
Z pozostałych jabłek wytnij kulki i obłóż nimi pierogi. Udekoruj danie laskami cynamonu.Źródło: Telemax