Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kurkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Grzyby oczyść, umyj i pokrój. Cebulę obierz i poszatkuj.
Na patelni rozgrzej masło z olejem i podsmaż najpierw pokrojoną cebulkę, a później kurki. Posyp całość solą i pieprzem. Przestudź, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.
Mąkę połącz z masłem i solą. Zalej gorącą wodą, wymieszaj, dodaj trochę zimnej wody i wbij jajko. Wyrób ciasto. Rozwałkuj, wykrój szklanką kółka, nałóż farsz i zlep.
Posmaruj pierogi żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody i posyp listkami tymianku. Wstaw je do gorącego piekarnika na około 20 minut.
Pierogi podawaj polane ciepłą śmietaną, doprawioną pieprzem.Źródło: Telemax