Pierogi z kiszoną kapustą i mięsem z pieczonego kurczaka.

Pierogi z kiszoną kapustą i mięsem z pieczonego kurczaka.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Miałam zrobić pierogi z samej kiszonej mojej domowej roboty kapusty,ale został mi po obiedzie pieczony kurczak w piekarniku.Na drugi dzień już tak nie smakuje,więc kociaki pojadły,psisko również, reszta poszła do farszu:) Bardzo polecam takie połączenie,jest dietetyczne i smaczne:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować około 40min.Wystudzić,odcedzić jak zimna odcisnąć i drobno posiekać.

    Na patelni zeszklić na maśle cebule,dodać obranego z kości i posiekanego drobno kurczaka.

    Wrzucić posiekaną kapustę( nie mieliłam,chciałam czuć smak i mięsa i kapusty)

    Wszystko doprawić do smaku pieprzem,solą ,maggi i zasmażać około 40min.Wystudzić.

    Zrobić ciasto,mąkę wsypać do miski ,dać jajka szczyptę soli oraz dobrze ciepłą wodę i wyrobić,jeśli jest ciasto za gęste dolać wody.
    Ciasto przykryć i odstawić by odpoczęło na 1/2 godz.
    Ja zrobiłam więcej ciasta ,bo przy okazji powstały pierogi ruskie,Wy na same z kapustą i mięsem możecie zrobić z polowy przepisu:)

    Ciasto cienko rozwałkować ,szklanką wykrawać kółka,nakładać farsz i zlepić.Wrzucać na posolony wrzątek i gotować 1 min.od wypłynięcia pierożków.Polewać zrumienionym masłem lub zrumienionym boczkiem,co kto lubi:)

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

Bellapi 14 listopada 2017
oj kochana pierogi palce lizać :)
ciacho50 14 listopada 2017
Pyszne i syte pierożki :)
GREGORHSPEED 15 listopada 2017
Mniam, smaka mi narobiłaś <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki