Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi nie tylko na kolację Wigilijną.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 144
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 144
Składniki
Kapustę ugotować do miękkości. Odcisnąć, przepuścić przez maszynkę do mięsa z sitkiem o dużych otworach. Jeszcze można odcisnąć. Dodać usmażoną cebulę, popieprzyć i wymieszać.(Ja zrobiłam 50 kulek)
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na części,przykryć ściereczką.Brać porcjami i wałkować.Wykrawać większe kółka. Kłaść na praskę do pierogów,nakładać farsz i zlepiać pierogi.Gotować w kipiącej wodzie, od czasu do czasu mieszając. Po wypłynięciu odkryć pokrywkę.Gotować ok.7-8 min. Przed wyjęciem, polać szklanką zimnej wody. Wyjmować durszlakiem, na talerz albo tackę do ostygnięcia.(potem można zamrozić).
Podawać polane usmażoną cebulką.