Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielu osób to może być coś nowego, ale jak spróbują będą mile zaskoczeni.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9318
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9318
Składniki
Przygotowanie farszu z kiszki jest bardzo proste. Kiszkę podsmażamy chwilę na patelni na zeszklonej cebulce pokrojonej w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli, gdy wypłyną na wierzch gotować ok. 10 minut. Podawać z zrumienioną cebulką.