Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i twarogiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Mąkę przesiej, wysyp na stolnicę. Zrób dołek, wlej wodę, wbij jajko i zagnieć ciasto. Wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Zawiń je w lnianą ściereczkę i odstaw. W tym czasie przygotuj farsz: kaszę wymieszaj z pokruszonym twarogiem. Obraną cebulę i boczek pokrój w kostkę, usmaż na oleju.
Dodaj do kaszy, zostawiając trochę boczku do okraszenia. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Jeśli się klei, dodaj trochę mąki. Wytnij krążki (np. szklanką), na każdy nakładaj czubatą łyżkę farszu, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzuć na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Podaj polane skwarkami.
• 45 minut • dla 4 osób • cena 10 złŹródło: Show