Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą i serem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Do mąki wbić jajko, dodać 100 ml wody, masło, szczyptę soli, zagnieść ciasto, wyrobić, przykryć lnianą ściereczką, odstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, rozgnieść. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, wysypać z woreczków, wystudzić, wymieszać z ziemniakami, roztartym serem, 3/4 cebuli, jajkiem i przyprawami. Ugnieść, aby powstała zwarta masa.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, rozłożyć farsz, zlepić brzegi. Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić, polać cebulką z oliwą.
Pierogi można mrozić, najlepiej surowe, rozłożone pojedynczo na podsypanej mąką tacce. Potem można je przechowywać w woreczku.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium