Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kaszą i różnymi grzybami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Mąkę łączę z olejem, jajkiem, solą i wodą, zagniatam lekkie ciasto pierogowe. Ciasto rozwałkowuję na placki, wycinam z nich krążki foremką do pierogów (lub szklanką).
Grzyby siekam, dodaję cebulę, kaszę, Vegetę, sól i pieprz. Mieszam, nakładam na krążki i zlepiam ich brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku. Gotowe pierogi przekładam łyżką cedzakową na talerze i polewam tłuszczem z cebulką.
65 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6-8 porcji.Źródło: Kobieta i życie