Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i natką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Sa u nas często, bo przepadają za nimi mąż i córka.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Z mąki, jajka, oleju, soli i szklanki ciepłej wody zagnieć ciasto. Rozwałkuj na cienki placek, wytnij kółka. Farsz: kaszę zalej gorącym bulionem, gotuj, aż go wchłonie. Odstaw. Pieczarki pokrój w paski, podsmaż na oleju.
Kaszę połącz z pieczarkami, śmietaną i natką, przypraw. Farsz ułóż na cieście, sklej boki, formując pierogi. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wrzuć pierogi, gotuj 5 min. Wyjmij, przelej wodą.Źródło: Chwila dla Ciebie