Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą gryczaną i serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ser wymieszaj z ugotowaną kaszą gryczaną. Dodaj podsmażoną na oleju cebulę. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Mąkę przesiej do dużej miski. Wsyp sól.
Na środku zrób wgłębienie i wlej olej oraz, stopniowo, wodę. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw pod przykryciem na kilka minut.
Następnie podziel na dwie części i rozwałkuj na cienkie placki. Szklanką wytnij kółka i nałóż farsz. Zlep pierogi. Gotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Podawaj na ciepło polane olejem z zeszkloną cebulą.Źródło: Na żywo