Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pierogów użyłam suszonych,leśnych grzybków i swojskiej kiszonej kapusty.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 911
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32549
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 45
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 69
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 911
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
ciasto: 3 szklanki mąki 2 jajka ok. 1/2 szklanki ciepłej wody łyżeczka soli Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie plastyczne.
okrasa: 1 średnia cebula kawałek słoniny sól Pokrojoną słoninę w kostkę i cebulę smażymy na rumiany kolor, solimy do smaku.
farsz: słoik 900 ml.kapusty kiszonej grzyby suszone 5 dag sól, pieprz do smaku Grzyby moczymy w zimnej wodzie, gotujemy wraz z kapustą, studzimy, odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 3 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkowujemy.
Na rozwałkowany placek nakładamy kupki, po łyżce farszu.
Nałożony farsz przykrywamy ciastem.
Przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałam ciastem i zlepiałam ruską maszynką.
Gotujemy wrzucając do wrzącej i osolonej wody, do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
Podajemy z okrasą (zeszkloną cebulką).
Smacznego!!!