Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Grzyby namocz na noc w 1/2 litra wody, następnie ugotuj. Kapustę zalej wywarem z grzybów, dodaj 1-2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziele angielskie. Gotuj ok. 30 minut.
Cebule obierz, posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekane grzyby, wymieszaj. Smaż chwilę, dodaj sól, pieprz i utarty jałowiec do smaku. Mieszając, odparuj i przestudź. Dodaj 2 ugotowane i posiekane jajka.
Z mąki, 1 jajka, 1/2 szklanki gorącej wody oraz szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Szklanką wykrawaj kółka, nakładaj porcje farszu i mocno sklejaj brzegi. Pierogi wkładaj do rondla z resztą rozgrzanego oleju, smaż na jasnozłoty kolor.Źródło: Świat kobiety