Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą i grzybami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Składniki
Zagnieć na ciasto (przepis na następnej stronie).
Grzyby opłucz, zalej zimną wodą i odstaw na 6 godzin. Po tym czasie ugotuj je i posiekaj.
Kapustę ugotuj do miękkości. Odsącz i posiekaj.
Cebulę przesmaż na oleju na złoty kolor, dodaj kapustę i grzyby, chwilę podduś.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wycinaj kółka. Na środek każdego nakładaj farsz. Złóż na pół i sklej. Wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 2-3 minuty.
Podawaj ze smażoną na oleju cebulą.
Czas: ok. 50 minut. Poziom: średni. Sztuki: ok. 30, 100 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień