Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11344
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11344
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj wodę i odrobinę soli. Zagnieć ciasto, przykryj je ściereczką, żeby nie wyschło.
Przygotuj farsz. Kapustę drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody (bez przykrycia). Kiedy będzie miękka, osącz na sicie i wyciśnij. Obierz cebulę, drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj kapustę, dopraw solą i pieprzem do smaku. Duś pod przykryciem około 15 minut. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj i dodaj do kapusty. Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka.
Na każde nałóż po porcji farszu i zalep. Gotuj w posolonej wodzie 1-2 minuty od momentu wypłynięcia. Podawaj okraszone smażoną na oleju cebulką.
Czas przygotowania: 40 minut 440 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień