Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie nie może zabraknąć pierogów z jagodami......
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 26
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1967
Składniki
W misce wymieszać mąkę i sól, dodać roztopione masło i stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite i elastyczne ciasto. Przykryć ścierką i zostawić na 15-20 minut.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz jagodowy, składać na pół i sklejać brzegi.
W sporym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z kwaśną śmietaną, oprószone cukrem pudrem.