Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne pierogi z owocami dla całej rodziny!

Przygotowanie

  1. Mąkę sparzyć wrząca woda. Poczekać aż wystygnie. Dodać jajko, olej i sól. Następnie wyrobić ciasto i cienko rozwałkować.

    Wykroić kółka od szklanki i cienko rozwałkować.

  2. Następnie nałożyć zamrożone jagody i skleić pierogi.

  3. Jeżeli chcemy jeść od razu to wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy przez kilka minut od wypłynięcia.


    Jeśli chcemy sobie przygotować i zjeść później to układamy na posypaną mąka tackę i wkładamy do zamrażarki. Pierogi nie mogą się stykać, żeby się nam nie pokleiły. Podajemy posypane cukrem i podlane masłem.




Komentarze do przepisu (1)

Marzanna-73 11 lutego
A ile mąki?
Składniki