Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jagodami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6313
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6313
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Zagnieść ciasto, by było miękkie i elastyczne. Rozwałkować placek i wycinać z ciasta krążki.
Na każdy krążek nakładać po porcji jagód. Brzegi krążków bardzo dokładnie zlepiać. Zagotować w garnku lekko osoloną wodę. Na wrzątek wrzucać uformowane pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować kilka minut.
Pierogi wyjmować łyżką albo cedzakiem. Najlepiej podawać je (na talerzach lub w miskach) udekorowane śmietaną.
ok. 45 minut
Pierogi można też serwować polane roztopionym masłem i posypane cukrem wymieszanym z wanilią.Źródło: Twoje Imperium