Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z gruszką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Starty miąższ zawiń w czystą ściereczkę i dokładnie odciśnij sok. Następnie wymieszaj ze startym serem pleśniowym, parmezanem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Nadzienie wstaw do lodówki. Mąkę połącz z solą i jajkami. Zagnieć ciasto i zawiń je w ściereczkę. Potem podziel na kilka części i rozwałkuj na cienkie placki. Połowę każdego posmaruj białkiem. Nakładaj po łyżce nadzienia w odstępach około 3 cm i przykryj drugą połową ciasta.
Palcami dociśnij przestrzenie pomiędzy nadzieniem. Kieliszkiem wytnij kółka (farsz musi znajdować się pośrodku każdego z nich). Gotuj w osolonym wrzątku przez 3 minuty.Źródło: Na żywo