Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 458
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Dynię obierz, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę z czosnkiem posiekaj.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij kolejno cebulę, czosnek, a na koniec dynię. Oprósz warzywa solą, pieprzem i duś do miękkości. Kiedy ostygną, rozgnieć je widelcem. Dodaj do masy biały ser, jajko i posiekane zioła.
Mąkę połącz z wodą, olejem, solą i jakiem. Ciasto zagnieć, rozwałkuj, a następnie wytnij kółka. Gdy nałożysz farsz, zlep brzegi.
Wrzuć pierogi do osolonego wrzątku. Gotuj 15 minut od czasu, kiedy wypłyną. Podawaj z suszonymi pomidorami oraz rukolą.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV