Pierogi z cielęcych płucek i serca.

Pierogi z cielęcych płucek i serca.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pyszne pierożki ,kto lubi podroby na pewno w nich się zakocha. To moje smaki z dzieciństwa...pamiętam te smaki i chciałam je oddworzyć,nie wrócą ,,,ale chociaż troszkę ...polecam ,są pyszne:)

Składniki

  • Płucka cielęce około 1kg
  • serce cielęce
  • cebula 4 szt
  • mąka około 80dkg
  • woda gorąca 700ml
  • przyprawy sól,pieprz
  • masło 1/2 kostki

Przygotowanie

  1. Oczyszczone płucka i serduszko gotować około 1,5 godz.
    Na drugi dzień po wystudzeniu zmielić dodając podsmażone na maśle 4 cebule.
    Doprawić do smaku i podsmażać na patelni.

    Zrobić ciasto na pierogi,każdy ma swój przepis.
    Wykrawać kwadraty,ja nie wycinam kółek..lepiej się lepi i tak polecam.
    Kłaść na wierzch farsz i zalepiać.
    Kłaść na wrzątek,gotować 2 min.Po tym czasie wyjmować i polewać masełkiem lekko zrumienionym.

  2. Polecam są pyszne:)

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

ciacho50 10 marca 2017
Bardzo apetycznie wyglądają :)
GREGORHSPEED 11 marca 2017
Pysznie <3 Kocham <3
robes1 11 marca 2017
te pierogi to bomba sama w sobie też tak robimy
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Płucka cielęce około 1kg
  • serce cielęce
  • cebula 4 szt
  • mąka około 80dkg
  • woda gorąca 700ml
  • przyprawy sól,pieprz
  • masło 1/2 kostki
Składniki