Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało trochę ciasta z klasycznych pierogów, a i owoce były pod ręką, to można było się pobawić :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 75
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 75
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać olej, można też posolić odrobinę. Dolewać ciepłą wodę wyrabiając ciasto aż będzie elastyczne, ale nie będzie się lepić. Wody ile zabierze, ale to będzie ok. pół litra. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i zostawić na pół godziny - lepiej się zwiąże i będzie łatwiej lepić. Ciasto podzielić na 3-4 części i rozwałkowywać. Kółkiem wykrawać kółka, dawać na nie po 2-3 borówki i zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia i potem jeszcze kilka minut (do miękkości). Podawać ze śmietaną i cukrem :)