Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z borówkami"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 144
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Składniki
Mąkę przesiej na stół, dodaj miękkie masło, jajko i żółtka. Wsyp sól. Zacznij zagniatać, dolewając powoli wodę, aż powstanie elastyczne ciasto. Włóż je do woreczka, zawiąż i odłóż na 20 minut.
Borówki umyj, osusz, przełóż do miski i rozgnieć dokładnie widelcem lub zmiksuj. Dodaj serek, cukier puder i esencję. Wymieszaj.
Ciasto cienko rozwałkuj. Wytnij szklanką kółka i na każde nałóż po łyżeczce nadzienia. Zlep po bokach i wrzucaj partiami na lekko osolony wrzątek. Gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Owoce na sos rozgnieć, wrzuć do garnuszka. Podgrzewaj, aż puszczą sok, dodaj cukier i miód. Zagotuj. Polej ugotowane pierogi.
Prosto z piekarnika
Jeśli zostanie trochę pierogów, ułóż je w formie, posyp owocami i cukrem. Zapiecz.Źródło: Naj