Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi idealne dla najbardziej wymagającego smakosza.
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Składniki
WYKONANIE CIASTO: Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wolno wlewać gorące mleko, mieszając widelcem. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto do uzyskania jednolitej, miękkiej lśniącej masy. Ciasto ma mieć wolną konsystencję. Po czym rozwałkować na grubość około 2 mm i wykrawać krążki. Na środek każdego nałożyć nadzienie, złożyć na pół i dobrze skleić brzegi. Gotowe pierogi wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody. Delikatnie zamieszać drewnianą łyżką by nie przywarły do dna. Przykryć i wolno gotować. Gdy wypłyną, odkryć i gotować jeszcze przez ok. 3 min.
WYKONANIE FARSZU: Bób ugotować i zemleć. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę - zeszklić na tłuszczu. Do zmielonego bobu dodać zeszkloną cebulę, natkę pietruszki i pokruszony biały ser. Wymieszać, doprawić do smaku i nadziewać pierogi farszem. Pierogi podawać polane stopionym masłem lub masłem ze smażoną cebulką oraz surówką.