Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują ze skwarkami z wędzonej słoninki i maślanką.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11006
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 90
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11006
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 90
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z białym serem. Dodać śmietanę, przesmażoną na oleju cebulę, przyprawy i sól do smaku. Mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszać i dodać mleko . Dodać gorącą wodę i olej rzepakowy i wyrobić ciasto. Pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Podzielić ciasto na porcje i wałkować placki. Wykrawać krążki.Nakładać farsz i zalepiać pierogi. Gotować partiami w osolonej wodzie. Pierogi muszą wypłynąć. Ugotowane pierogi wykładać na półmisek. Podawać ze skwarkami z wędzonej słoninki. Smacznego.