Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z białą kiełbasą po mazursku"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1232
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 113
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 99
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1232
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1609
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 113
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 99
Składniki
Ich nadzienie jest proste i zaskakująco dobre. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa.
Mąkę przesiej, dodaj sól, zagnieć ciasto, wlewając tyle gorącej wody, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wstaw do lodówki. Kiełbasę obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z białkiem, przypraw pieprzem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż farsz, zlep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj ok. 6 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Przesmaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie