Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę wymieszaj z kaszą manną. Posól.
Dodaj olej, wyrabiaj i dodaj wodę.
Zagniataj ciasto.
Ciasto podziel na 3 części i partiami wałkuj cienko.
Wykrawaj małe krążki.
Obierz banany i pokrój w plastry.
Skrop sokiem z cytryny
Na każdy krążek kładź plaster banana, przykryj drugim i sklejaj pierogi.
W garnku zagotuj posoloną wodę i wrzucaj pierogi. Gotuj, aż wypłyną.