Pierogi z ?

Pierogi z ?
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatokaj
Pierogi jak wiemy są pracochłonne ale jeśli zrobi się dzień wcześniej farsz to nie tak bardzo.

Składniki

  • Płucka wieprzowe z sercem, około 1 kg
  • kapusta kiszona, około 1 kg do 1.20
  • grzyby suszone, garść
  • cebula, 1 większa
  • sól,pieprz,majeranek do smaku

Przygotowanie

  1. W osobnych garnkach gotuję mięso,kapustę,grzyby.Na patelni na smalcu smażę cebulę pokrojoną w kostkę.Gdy wystygną składniki mielę mięso,grzyby.Kapustę siekam nożem.Składniki mieszam doprawiam.Lepię pierogi i gotuję w osolonej wodzie do wypłynięcia.Przepisu na ciasto nie podaję,ponieważ jest wiele przepisów na Smakerze,można coś wybrać.Ja robię z mąki,mleka i oleju.Ważne aby było elastyczne.

Komentarze do przepisu (6)

rozokoc1 18 października 2012
z grochówką?
agatokaj 18 października 2012
O grochówce już zapomniałam.Teraz są inne równie świetne smaki,np.barszczyk z płucek pycha.
mala_black 19 października 2012
Pierogi z płucek ,pychaaaa Dobrze ,że przypomniałas ten przepis ,kazdy na płucka mówi " be" ale to wspaniałe... Czytaj całość »
Pierogi z płucek ,pychaaaa Dobrze ,że przypomniałas ten przepis ,kazdy na płucka mówi " be" ale to wspaniałe danie ,proponuje jeszcze krokiety z płucek ,pozdrawiam .
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Płucka wieprzowe z sercem, około 1 kg
  • kapusta kiszona, około 1 kg do 1.20
  • grzyby suszone, garść
  • cebula, 1 większa
  • sól,pieprz,majeranek do smaku
Składniki