Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi śliwkowo-rumowe"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15400
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 527
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15400
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 54
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki gotuję, odcedzam i przepuszczam przez praskę. Dodaję mąkę, masło, żółtka, sól i wyrabiam ciasto. Wałkuję je na grubość 1 cm, wycinam koła o średnicy 7-8 cm.
Mieszam farszu i rozkładam go na kołach.Składam je na pół, zlepiam brzegi. Gotuję pierogi ok. 10 min. Polewam je roztopionym masłem i posypuję cukrem pudrem.
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 4-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie