Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Składniki
Ziemniaki gotujemy i po wystudzeniu przepuszczamy przez praskę.
Jedną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do ziemniaków razem z twarogiem, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Z mąki, szczypty soli i ciepłej wody zagniatamy ciasto. Szklanką lub inną okrągłą formą wykrawamy kółka z ciasta, nakładamy farsz i lepimy pierogi.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia. Drugą cebulkę również podsmażamy na oleju i polewamy gotowe pierożki. Smacznego.