Pierogi ruskie

Pierogi ruskie
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: mdimension
Pierogi ruskie

Składniki

  • Ziemniaki
  • Biały ser
  • Cebula
  • Sól, pieprz
  • Mąka

Przygotowanie

  1. Ciasto :

    - mąkę polać gorącą wodą i zagnieść
    - rozwałkować, wykroić np. szklanką okrągłe kawałki ciasta do formowania pierogów.

    Farsz :

    Zmielić razem w proporcji pół na pół biały ser z ziemniaki (mielić razem z zeszkloną uprzednio na patelni pokrojoną drobno cebulą). Doprawić solą i pieprzem.

    Po wrzuceniu do wody gotować aż nie wypłyną na wierzch i jeszcze później ok.2 minuty dodatkowo (jak już będą pływały).

    Można podać tak jak na zdjęciu podsmażone na patelni.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 09 grudnia 2019
Takie podsmażone są najlepsze, mniam :)
mdimension 09 grudnia 2019
;)
dociekliwy 26 stycznia 2020
Jaki sens w zamieszczaniu takich przepisów.Dla potrafiących lepić pierogi nie wnosi nic nowego ,dla... Czytaj całość »
Jaki sens w zamieszczaniu takich przepisów.Dla potrafiących lepić pierogi nie wnosi nic nowego ,dla początkujących za mało informacji pisany po łebkach na skróty
Składniki
  • Ziemniaki
  • Biały ser
  • Cebula
  • Sól, pieprz
  • Mąka
Składniki