Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 204
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości studzimy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju. Zimne ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa wraz z białym serem, dodajemy 3/4 usmażonej cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy do połączenia farszu. Mąkę zagniatamy z solą i ciepłą wodą. Wałkujemy na dość cienki placek i wykrawamy krążki. Nakładamy farsz, zlepiamy boki. Gotujemy pierogi w osolonej wodzie przez około 4 minuty od wypłynięcia. Podajemy z pozostałą cebulką.