Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pierogi ruskie
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Wysyp na czystym blacie 3 szklanki mąki Poznańskiej Basia dodaj 1/2 łyżeczki soli, łyżkę roztopionego masła i szklankę ciepłej wody. Wszystko dokładnie ze sobą ugnieć, aż do powstanie spójnej konsystencji. Z tak wyrobionego ciasta zrób kulę, przykryj ściereczkę i pozostaw na 15 minut. W osobnej misce przeciśnij przez praskę 700g ugotowanych ziemniaków, 300g twarogu, 2 sztuki pokrojonej w kostkę i duszonej na patelni cebulki oraz pieprz i sól dla smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na blacie wysyp mąkę, a następnie rozwałkuj na niej ciasto. Na rozwałkowanym cieście małą szklanką wytnij kółka, rozciągnij je trochę i na środek nałóż po jednej czubatej łyżce farszu. Złóż na pół i zalep dokładnie brzegi. Tak przygotowane pierogi ugotuj. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, pół cebuli oraz 100g wędzonego boczku. Następnie dodaj ugotowane pierogi oraz 2 łyżki twarogu. Wszystko delikatnie wymieszaj i na końcu według uznania dodaj cebulę dymkę. Gotowe danie przełóż na talerz. Smacznego! :)