Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi pod beszamelem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 11
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, owiń w folię i odstaw.
Bułkę namocz w mleku. Mięso zmiel z cebulą i odciśniętą bułką. Wszystko dokładnie wyrób z jajkiem i dopraw.
Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki i nałóż farsz i dokładnie posklejaj brzegi. Ugotuj w osolonym wrzątku.
Zagotuj mleko i przygotuj zasmażkę z masła i mąki. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj tarty ser (nie doprowadzaj do wrzenia) .
Przygotowanym sosem polej pierogi i zapiecz na złoty kolor. Podawaj z tymiankiem.Źródło: Telemax