Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi na słodko"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszaj z solą, dodaj mleko i jajko. Zagnieć ciasto, rozwałkuj na placek i wytnij koła.
Jagody umyj. Posyp cukrem.
Nałóż po porcji na każdy kawałek ciasta. Zlep brzegi i ugotuj w osolonym wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową, odsącz.
Śmietankę ubij na półsztywno (możesz dosypać cukier waniliowy).
Pierogi podawaj polane sklarowanym masłem. Oddzielnie podaj śmietanę.
Czas: 80 min 1 porcja = 490 kcalŹródło: Kurier TV