Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi koreańskie mandu"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 55
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 79
Składniki
Wszystkie potrzebne do farszu dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekany szczypiorek i grzyby.
Całość dopraw do smaku sosem sojowym, olejem sezamowym, solą i pieprzem. Mąkę przesiej do miseczki i wsyp łyżeczkę soli.
Wlej wodę i zagnieć gładkie ciasto. Następnie zawiń je w folię i odstaw na pół godziny. Ciasto rozwałkuj i wykrój koła o średnicy około 8 cm. Na każde wycięte koło wyłóż łyżkę farszu i całość dokładnie sklej jak uszka.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli. Następnie wrzuć pierogi i gotuj, aż wypłyną. Podawaj z sosem sojowym.Źródło: Na żywo