Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Do mąki wbij jajko, dodaj wodę i odrobinę soli. Zagnieć ciasto, przykryj je ściereczką, aby nie wyschło. Odłóż na godzinę.
Kapustę drobno pokrój, ugotuj. Kiedy będzie miękka, odsącz na sicie i odciśnij.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Przesmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj kapustę, sól oraz pieprz i duś 15 minut.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Na każde nałóż po porcji farszu, zlep i ugotuj w osolonym wrzątku.
Gotowe pierogi podawaj okraszone smażoną na oleju cebulką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV