Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi gryczane"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Owiń je w folię spożywczą i odłóż na pół godziny do lodówki.
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Połącz wszystkie farszu i dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj dość cienko, wytnij krążki, nałóż na nie farsz i zlep.
Ugotuj pierożki w osolonym wrzątku.
Danie podawaj z plasterkami podsmażonych pieczarek.
Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax