Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi górskie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Bryndzę połącz ze startym na drobnej tarce oscypkiem i twarogiem. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i dodaj do sera. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Farsz wymieszaj. Do mąki dodaj jajko, szczyptę soli i pół szklanki letniej wody z olejem. Zagnieć ciasto, uformuj je w kulę, przykryj i odstaw na 30 min. Następnie rozwałkuj na cienki placek.
Szklanką wytnij krążki o średnicy 7 cm. Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj pierogi w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju z posiekaną cebulką.Źródło: Na żywo