Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci z Bieszczad. Pierogi maczane lepiej smakują.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Wykonanie ciasta na pierogi: Mąkę najlepiej przesiać z solą do miski. Aby ciasto było jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (szklanką) kółka). Wykonanie farszu na nadziania pierogów: Ścieramy ziemniaki - jak na placki ziemniaczane, dodajemy jajo i ugotowaną kaszę. Przyprawiamy solą i pieprzem . Cebulę rumienimy na masełku i dodajemy do farszu. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. W międzyczasie robimy „maczankę” Wykonanie maczanki: Na maśle smażymy drobno pokrojony boczek z cebulą. Posypujemy mąką , lekko rumienimy, natomiast cześć przyrumienionej wędliny zostawiamy do omasty. Zalewamy mlekiem z jajami, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy.