Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi drożdżowe z konfiturą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5360
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 46
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5360
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Ze składników wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Kiedy podwoi objętość, wyjąć, raz jeszcze zagnieść i odstawić na 30 minut. Następnie rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm.
Z ciasta wycinać krążki. Na każdy położyć łyżeczkę konfitur, złożyć na pół i starannie sklejać brzegi. W płaskim, szerokim naczyniu rozgrzać smalec.
Wrzucać pierożki (po kilka sztuk) i smażyć na małym ogniu aż się zrumienią z obu stron. Wyjąć, osączyć, posypać cukrem pudrem.
ok. 145 minut
Jeśli chcesz, by danie było mniej kaloryczne, ułóż pierogi na natłuszczonej blaszce i upiecz w piekarniku.Źródło: Twoje Imperium