Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zarobić ciasto i odłożyć żeby odpoczęło. Kaszę ugotować na sypko. Kapustę drobno posiekać i ugotować. Cebulą obrać i pokroić w drobną kostkę i odsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Do podsmażonej cebuli, dodać drobno pokrojone i oczyszczone pieczarki i poddusić do odparowania wody. Następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze przez chwilę. Pod koniec smażenia dodać ugotowaną wcześniej kapustę i kaszę. Całość wymieszać i dusić jeszcze przez 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka szklanką, nadziewać i zlepiać zgrabne pierogi. Pierogi wrzucać na wrzątek i gotować do ich wypłynięcia. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Pierogi okrasić stopioną słoniną, boczkiem i cebulką. SMACZNEGO.