Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi chińskie dim sum"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2122
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
na sos wymieszaj i odstaw. Krewetki posiekaj. Następnie połącz z mięsem i resztą składników nadzienia. Mąkę wymieszaj z gorącą wodą i zagnieć ciasto.
Przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na 30 minut. Następnie rozwałkuj na cienki placek. Nożem wykrój kwadraty o boku 6 cm. Na wierzch wyłóż po łyżce nadzienia.
Boki ciasta zbierz do środka i delikatnie sklej. W garnku zagotuj wodę i włóż sitko.
Wyłóż je papierem do pieczenia, z wyciętymi kilkoma otworami. Papier posmaruj olejem i ułóż pierwszą partię pierożków. Przykryj garnek i gotuj na parze przez około 7 minut.
Posyp posiekanym porem i skrop odrobiną sosu. Pierożki jedz pałeczkami, maczając w sosie.Źródło: Na żywo