Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi cebulowe podsmażane"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Mąkę przesiej i dodaj szczyptę soli. Wbij 2 jajka oraz 2 żółtka i wlej sok z cebuli. Wymieszaj , a następnie zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw je na 30 min.
Mieloną karkówkę przełóż do głębokiej miski. Posiekaj 2 cebule i podsmaż na oleju, aż się zeszklą. Dodaj do mięsa. Wbij pozostałe jajko, a następnie dodaj posiekane jajko na twardo i bułkę tartą. Dopraw solą, pieprzem oraz cząbrem i wyrób farsz na jednolitą masę.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Wytnij szklanką krążki. Na każdym ułóż porcję farszu i dokładnie zlep brzegi. Pierogi gotuj porcjami w osolonym wrzątku 3–4 min od wypłynięcia na powierzchnię. Osącz.
Boczek pokrój w drobną kostkę, a pozostałe cebule w plasterki. Na suchej patelni podsmaż boczek. Gdy tłuszcz się wytopi, dodaj cebulę. Dorzuć pierogi i chwilę wszystko razem smaż. Wyłóż na półmisek i udekoruj krążkami dymki.Źródło: Naj