Pierog rusko,francuski.

Pierog rusko,francuski.
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
Bardzo lubie nadzienie do pierogow ruskich,ale nie lubie robic ciasta na pierogi,wiec powstal......

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 paczka
  • ser bialy
  • ziemniaki
  • boczek
  • cebula
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. Zrob farsz do pierogow ruskich,dosmacz,ciasto francuskie rozwalkowac,wykrawac kola nakladac farsz.

  2. Piekarnik rozgrzej do 180s,posmarowac gotowe pierogi rozmaconym jajkiem,piec 25 min.

  3. Podawac z sosem smietanowym ze szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (13)

Elkamor 29 czerwca 2010
Próbowałam kiedyś tak zrobić,ale nikomu w domu nie smakowało każdy woli niestety typowo ruskie pierog.Pozdrawiami
trele-morele 29 czerwca 2010
Super pomysł i ślicznie podane !!! Na pewno wybrobuje :) Pozdrawiam !
oliwia_winna 29 czerwca 2010
właśnie chciałam napisać to samo co Elkamor :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ciasto francuskie, 1 paczka
  • ser bialy
  • ziemniaki
  • boczek
  • cebula
  • przyprawy
Składniki