Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernikowe ozorki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 606
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 606
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Ozorki oczyść, umyj i sparz we wrzątku.
Z włoszczyzny i opalonej cebuli ugotuj wywar. Włóż do niego ozorki, dorzuć pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj do miękkości.
Następnie przecedź rosół. Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej do niej 2 szklanki klarownego wywaru, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Po chwili dodaj goździki, miód i przyprawę do pierników. Wlej wino i zagotuj. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Z ozorków zdejmij skórę, pokrój je na plastry i zalej gorącym piernikowym sosem.Źródło: Kurier TV