Pieprzny kurczak z ryżem i warzywami

Pieprzny kurczak z ryżem i warzywami
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Danie dla zabieganych, które częściowo można przygotować dzień wcześniej.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 100 ml sosu pieprzowego
  • 100 g ryżu
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie warzyw na patelnię
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka kroimy na dużą kostkę, przekładamy do woreczka oprószmy pieprzem i solą, dodajemy sos, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.
    Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy kurczaka, dodajemy ryż i warzywa, lekko podlewamy bulionem. Smażymy do suchej patelni (do miękkości ryżu i warzyw), cały czas mieszając i po trochu dolewając bulionu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 14 września 2015
Przepyszny kurczak :) Dla mnie idealna propozycja :)
Ewaaa 14 września 2015
jak pieprzny to zdecydowanie dla mnie :D, prezentuję się perfecto !
GREGORHSPEED 14 września 2015
Dziękuję :*
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 filety z kurczaka
  • 100 ml sosu pieprzowego
  • 100 g ryżu
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie warzyw na patelnię
  • sól, pieprz
Składniki