Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pielmieni w bulionie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Wołowinę zalej 2 litrami zimnej wody, zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, całą nieobraną cebulę, listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj 2 godz.
Z mąki, ciepłej wody, oleju i soli wyrób ciasto. Odstaw je na godzinę. Wymieszaj mięsa mielone i cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw. Rozwałkuj ciasto, wkładaj farsz, zaklejaj pierogi i gotuj 8 minut we wrzątku. Podawaj z rosołem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień