Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi pielmieni z farszem mięsnym, wieprzowym i wołowym.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Farsz: Mięsa mielimy razem z cebulą przez standardowe sitko 3 mm., następnie dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i formujemy pierogi. Ja kulki z mięsa przykrywałam ciastem i zlepiałem maszynką. Gotujemy je przez 10 minut od momentu wypłynięcia pierogów do góry.
Podajemy ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Smacznego!!!