Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczyste z mięs mieszanych"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9900
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9900
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Mięsa umyj, osusz, pokrój w cząstki, boczek w plastry. W dużej misce przygotuj marynatę z przypraw i oleju. Kawałki mięsa włóż do marynaty, dokładnie połącz, przykryj, odstaw do lodówki na 2 dni.
Formę posmaruj olejem, wsyp bułkę tartą. Naprzemiennie układaj plastry mięsa, dociskając je. Na górze pieczeni ułóż plasterki boczku. Piecz 2 godziny, najpierw pod przykryciem, potem bez.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień