Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i rozpływające się w ustach mięso, świetne również na zimno na Świąteczny obiad.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 250
Składniki
Udziec obficie trzeba natrzeć przyprawami. Indyka można doprawić jak wieprzowinę, majerankiem i pieprzem, ja wybrałam przyprawy jak do jagnięciny, czyli czosnek, chili i zioła prowansalskie.
Udziec zawiązuje się ciasno z liśćmi laurowymi, obsypuje jeszcze przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Kolejnego dnia piekłam go dwie godziny w rękawie na warstwie cebuli z pokrojonym jabłkiem. Najpierw 30 minut w 185 stopniach resztę czasu w 165. Sos spod pieczeni przetarłam, zagęściłam mąką i doprawiłam jeszcze do smaku.
Smacznego :)